Jump to content


Photo

When did you last use OS 9 for audio?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

Poll: When did you last use OS 9 for audio? (29 member(s) have cast votes)

When did you last use OS 9 for audio?

  1. I'm using it now! (3 votes [7.50%])

    Percentage of vote: 7.50%

  2. In the last month. (1 votes [2.50%])

    Percentage of vote: 2.50%

  3. Within the last year. (8 votes [20.00%])

    Percentage of vote: 20.00%

  4. Within the last 2 years. (18 votes [45.00%])

    Percentage of vote: 45.00%

  5. Whats OS 9??? (10 votes [25.00%])

    Percentage of vote: 25.00%

Vote Guests cannot vote

#1 tobyond

tobyond

    Moderator Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 712 posts
  • Gender:Male
  • Location:Eastern WA
  • Logic User Since:2000

Posted 13 January 2005 - 01:15 AM

It seems we're all on X now?

#2 kanker

kanker

    Site Supporter

  • Site Supporters Plus
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • Location:Indy
  • Logic User Since:2002

Posted 13 January 2005 - 09:30 AM

I'm using it now, but not for a DAW. I have OS9 on my iMac for ONE stinking sample dump utility for one of my keyboards - if they'd port the thing to X, I'd be more than happy to never see OS9 again.

#3 Peter

Peter

    Site Creator & Admin

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,539 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rhode Island, USA
  • Logic User Since:1998

Posted 13 January 2005 - 01:15 PM

Ive been using OS X for audio for the past 2 years. At the start I was using OS9 to do my multitrack recording.
At the time Logic On OS X had some troubles recording multiple track simultaneously.
So.... I would do my main tracking in OS 9 and then mix in OS X. It was a bit of a pain in the ass, but I loved working in OS X, OS 9 was so boring..... :roll:
At the time the promise of OS X was great, I couldn't stand by, I had to be a part of what would soon be a Kick ass audio OS.
Logic was the only thing that held me from a complete switch.
A soon as Emgic fixed that multitracking problem, I deleted OS 9 from my disk and have not looked back.

OS 9, who cares its totally dead.

Peter

Mixing - Logic Pro X | OS X 10.8.4 | 3.4GHZ Quad Core Hackintosh | 16GB Ram |

Studio Tracking - Logic Pro 9.1.8 | OS X 10.6.8 | 2GHZ Quad Mac Pro | 6GB Ram | Apogee Symphony PCI-e | Apogee AD16X | Apogee Mini DAC | Logic Control & Extender and Mackie Control C4 and a boat load of other cool stuff i use in my studio Static Productions


#4 mersisblue

mersisblue

    Site Supporter

  • Site Supporters Plus
  • PipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:NJ
  • Interests:Im a certified audio engineer from cti lake hurst nj
  • Logic User Since:2004
  • Audio Software Used:logic pro 6-9
    nuendo 4 and up though not lately
    digital performer
    pro tools

Posted 13 January 2005 - 02:33 PM

just to make my poll clear I know what OS 9 is but nevered used it for audio

#5 soundhacker

soundhacker

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:Zagreb,Croatia

Posted 13 January 2005 - 07:00 PM

eh, os9....

hyperprism with recordable automatition.....os9 only (so far)
i've heard that they are producing AU version now :)

sonicworx powerbundle, still os9 only, and is going to stay so :(
stephan bernsee is going for himself though (www.osxtools.com) :)

i have a feeling that we will forget all those os transition episodes as soon as we get those 64bit for real...

#6 tobyond

tobyond

    Moderator Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 712 posts
  • Gender:Male
  • Location:Eastern WA
  • Logic User Since:2000

Posted 15 January 2005 - 01:42 AM

I am so glad to put those OS 9 days behind me, remember when just launching Logic you could do nothing else on the computer, just watch it launch?!?!? It's been nearly 2 years since I was using OS 9 for audio, and before that I was using it for only audio, and using X for everything else.

#7 thothprod

thothprod

    Ohh.. I got it now

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Detroit,MI

Posted 15 January 2005 - 09:19 PM

My main machine doesn't even have OS9 installed.....However after mixing down if I want a reference CD I will go to OS9 to use Waveburner..really hoping they kick up Waveburner in OSX...so I can relegate that old machine to non musical uses...and just network all non musical needs from the older machine...like OS and Logic upgrades...


ThothProd

#8 tedjames

tedjames

    Site Supporter

  • Site Supporters
  • PipPipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Providence, RI
  • Logic User Since:1999

Posted 08 May 2005 - 01:03 PM

The ONLY thing I miss from the OS9 days is the TC Mercury-1 (which i mentioned in another post) I used that thing all the time. That thing made some amazing sounds that just reall stood out in your mix. Other than that little gem OS9 was just a pin in the ass. Memory Allocation anyone?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users